Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Forvandlet - musikforedrag

Dato
Onsdag d. 16. februar 2022, kl. 19:00
Sted
Nitivej 17, 2000 Frederiksberg

Hvad er det egentlig vi oplever, når vi siger at musikken “rører os” eller at vi

“bliver bevæget”?

 Vi bliver forvandlet. Simpelthen, påstår Lasse D. Hansen, men hvorfor og hvordan?

 Som komponist og musikjournalist i ind- og udland og som radiovært på Danmarks Radio, har han skrevet om emnet og interviewet utallige musikere, forskere og forfattere. Uanset om man spørger hjerneforskningen, psykologien, religionshistorien eller litteraturen, er svaret det samme: samfundet og menneskeliv skaber ikke bare musikken og kunsten – men skabes af den.

 I dette musikalske foredrag udforsker vi musikken indefra. Du vil høre musik, du sikkert aldrig har hørt før, og så skal vi én gang for alle aflive myten om at kunst er underholdning og adspredelse, og alt andet end livsforandrende.

 Lasse D. Hansen er uddannet fra fire danske musikkonservatorier, og skolet på kurser med musikjournalister fra the New York Times og the New Yorker.

 Han er en ener, når han i ind- og udland komponerer publikum ind i musikken i drillesyge orkester- og kammermusikværker, og når han med et sjældent bredt interessefelt undersøger musikken indefra som journalist, radiovært, dramatiker, digter, essayist, foredragsholder og underviser ved landets musikkonservatorier. Og så er der alligevel en linje i det hele:

 

Kunstens afgørende, ufattelige og, nåja, forvandlende plads i menneskelivet.