Højmesse

Vedrørende julegudstjenesterne den 24.12 kl. 14.30 og kl.16.00 gælder de nye covid regler således, at man skal fremvise et gyldigt Coronapas ved indgangen. Desværre er vi pålagt at afvise personer såfremt man ikke kan opfylde dette krav.

Højmessen, som vi kender den i dag, har sine rødder tilbage til de første kristne, som er mødtes søndag efter søndag siden Jesus opstod fra de døde påske søndag. Gennem århundrederne har den udviklet sig til den form og det indhold, vi kender i dag.

Man kan sige, at højmessen er grundpillen i den kristne kirke. Det betyder også, at dens form og indhold er ret fast. Det betyder, at lige meget hvilken kirke man går i til højmesse i, så vil forløbet og teksterne stort set være identiske. F.eks. vil den tekst præsterne prædiker over, være den samme i alle kirken.

I Mariendal kirke har vi højmesse hver søndag kl. 10.30.

Højmesser